Online leren: Nooit meer een bange hond

Wil jij:

 • Nooit meer een bange hond hebben?
 • Exact weten wat er in het hoofd van je hond omgaat?
 • Je veilig kunnen voelen bij je hond, ook als er bezoek of kinderen in de buurt zijn?
 • Vol zelfvertrouwen met je hond omgaan?
 • Stevig in je schoenen staan en exact weten wat te zeggen als mensen met ‘adviezen’ komen aanzetten?
 • Samen met je hond gelukkig en zonder stress door het leven gaan?

 • Leer dan in deze cursus van de beste… 

Ik ben Annelies Nollet en ik heb al honderden hondenbaasjes geholpen om hun hond beter te begrijpen en vol (zelf)vertrouwen door het leven te gaan. Zonder bijten, uitvallen, grommen, trekken,… en vooral: zonder angst. 

Ik adopteerde jaren geleden zelf een hond uit het buitenland. Ik had me goed voorbereid, tijd voor haar gemaakt, ging naar de hondenschool en deed alles volgens het boekje. Toch heeft ze verschillende keren iemand gebeten. Ik wist me geen raad, meer. Ik had toch alles goed gedaan, flink getraind, hard gewerkt, waarom lukte het dan niet? 

De dierenartsen waren duidelijk: ze moest dood want er was niets aan te doen. Gelukkig heb ik niet naar hen geluisterd. Na jaren van opleidingen in binnen- en buitenland en honderden klanten met hetzelfde probleem, is Kibo nog steeds mijn beste vriendin. Ik leerde dat haar probleem bij trauma en angst lag en ontwikkelde een hondvriendelijke methode die haar en honderden andere honden geholpen heeft.

Net geen 24% van alle geëuthanaseerde honden vinden de dood vanwege gedragsproblemen.

Ervaring leert dat het overgrote deel daarvan geadopteerde honden zijn die kampen met trauma’s en angsten.

Je adopteerde vol goede moed een hond uit het dierenasiel of het buitenland. Een goede daad én een vriend voor het leven, kan niet beter! Helaas lijkt dat toch niet zo vlot te lopen als gedacht. Je hond is heel angstig, lijkt van alles te schrikken, durft niet wandelen, blaft constant en durft zelfs grommen of bijten.

De overgang van de straat, een asiel, een broodfokker of een shelter naar een huis is voor veel buitenlandse en geadopteerde honden heel moeilijk, maar zeker niet onmogelijk! 

Wat voor een ‘gewone’ hond heel normaal is, is voor een geadopteerde vaak niet zo vanzelfsprekend. Dat komt omdat die honden dikwijls een trauma hebben opgelopen. Dat trauma zorgt voor angsten die jij als mens moeilijk kan begrijpen. Jij weet dat je man, die andere hond op wandeling en zelfs de stofzuiger niet gevaarlijk zijn. Maar je hond staat elke keer doodsangsten uit als hij die -voor andere honden doodnormale- dingen ziet.

Je hebt geen dominante hond!

Die angst komt er bij elke hond verschillend uit. De ene steekt zich weg in een hoekje of onder een kast. De ander bevriest ter plaatse. Maar de meerderheid reageert met snauwen, grommen, uitvallen of zelfs bijten. Niet omdat ze ‘agressieve’ of ‘dominante’ honden zijn. Een label dat ze helaas maar al te vaak krijgen. Wel omdat ze bang zijn en geen andere uitweg zien. 

Die agressie ervaren wij als mensen als iets slecht, als iets dat onze hond moet afleren of als iets dat we eruit kunnen trainen. Maar dat kan niet. Integendeel hoe vaker je je hond probeert te verleiden met snoepjes, of hem straft voor wat hij doet, hoe banger hij wordt en dus ook hoe agressiever. 

Misschien overweeg je wel om met je hond naar de hondenschool te gaan of naar een hondentrainer. Of denk je dat door veel te oefenen in situaties waarin je hond dat ‘foute’ gedrag vertoont, hij uiteindelijk zal wennen aan de situatie en ermee zal stoppen. 

Trainen is niet de oplossing!

Dat is niet het geval! Een bange hond kan niets leren. En wennen aan iets waar je echt bang voor bent, dat kan niet. Denk maar eens na. Wat is jouw grootste angst? Spinnen? Slangen? Zombies? Zou jij minder angst hebben als je elke week een spin op je hoofdkussen zou vinden? Ik denk het niet! 

Helaas is er in ons land nog maar weinig kennis van de trauma’s en angsten bij geadopteerde honden. Hondeneigenaars maar ook trainers en therapeuten proberen geadopteerde honden te trainen zoals ze dat met elke andere hond zouden doen, met alle gevolgen vandien. Ze geraken in een neerwaartse spiraal waarbij de hond steeds banger wordt en het baasje steeds gefrustreerd. Tot de hond uiteindelijk een spuitje krijgt. 

Meer training of een harde hand is dus niet wat jouw bange hond nodig heeft. Dat kan en zal niet werken. Veiligheid, connectie en heel veel vertrouwen in jou als verzorger is de enige oplossing.

                 

Stel je even voor dat:

 • Je hond niet meer elke dag in angst hoeft te leven
 • Je aan je hond kan zien dat hij gelukkig is 
 • Je vloeiend hondentaal spreekt en het meteen opmerkt als je hond bang is
 • Je exact weet wat je in die situatie kan doen om je hond te helpen
 • Je met een gerust hart bezoek kan ontvangen
 • Je ontspannen kan wandelen
 • Je je hond ergens mee naartoe kan nemen zonder je dood te schamen
 • Jij en je gezin zich helemaal veilig voelen bij je hond
 • Je vol zelfvertrouwen kan omgaan met je hond
 • Je hond jou vertrouwt, ook als hij bang is 

Wil jij samen met je geadopteerde hond zonder angst door het leven?

Daarvoor heb ik de cursus

NOOIT MEER EEN BANGE HOND

gemaakt

Zodat dat jij en je hond niet meer elke dag in angst hoeven te leven.

Zodat jij je niet meer moet afvragen: Heb ik hier wel goed aan gedaan? Is mijn hond hier wel gelukkig? Pak ik dat nu juist aan? 

Zodat je een expert wordt in je eigen hond. Je kan zijn lichaamstaal perfect lezen, hebt een warme band gebaseerd in wederzijds vertrouwen en begrip. 

Zodat je weet waarom je hond in bepaalde situaties boos of agressief reageert en je exact weet wat je kan doen om je hond te helpen. 

Zodat jullie samen vol zelfvertrouwen door het leven kunnen. 

 

Dat doe ik NIET met klassieke gehoorzaamheidstraining, maar WEL door jou te leren hoe je hond denkt. Waarom hij doet wat hij doet en hoe jij hem kan helpen om minder angst en meer zelfvertrouwen te krijgen. 

Zonder Annelies was onze hond er niet meer geweest. Na de eerste les pasten we meteen haar tips toe en we zagen onmiddelijk verandering. Wij gaan nooit meer terug naar de ‘gewone’ manier van honden trainen!

Marianne

Toen we onze hond uit het dierenasiel haalden, vertelden ze ons dat ze uit de broodfok kwam. We wisten niet dat ze daar een trauma had opgedaan tot Annelies dat opmerkte. Zodra we gingen werken op angst verminderen, kregen we een lieve hond!

Rebecca

Wauw wat een verschil een beetje kennis kan maken. Je kan de theorie meteen toepassen op je eigen hond en je ziet direct het resultaat. Je leert ook echt zelf nadenken en kijken naar je hond. Ik kan hier echt nog jaren mijn hond mee helpen. Super!

Ellen

Wat ga je leren?

 1. Hoe je veilig kan omgaan met je bange hond
 2. Wat er omgaat in het hoofd van je hond
 3. Hoe je kan praten met je hond zodat hij je wél begrijpt
 4. Hoe je je hond kan helpen als hij bang is
 5. Hoe je je hond nieuwe dingen kan leren
 6. Hoe je vol zelfvertrouwen en zonder twijfels met je hond kan omgaan

Hoe ga je dat leren?

 • Via de online hondenschool van Honden in Nesten
 • Je krijgt zes maanden lang  toegang tot de cursus 
 • Een reeks korte maar krachtige video’s 
 • Na elke les ga je zelf aan de slag met een invulboek
 • Om de twee weken: een digitale groepscoaching 
 • Je werkt op je eigen tempo en dat van je hond

Verder krijg je ook:

Eén gratis één-op-één telefoon met mij van 30 minuten

Gratis lidmaatschap van een community van mensen die hetzelfde meemaken als jij

Toegang tot de audiocursus: Blaffende honden bijten wel

De prijs voor dit traject bedraagt normaal 375 euro maar nu betaal je tijdelijk slechts

195 euro

Dat klinkt misschien belachelijk goedkoop en dat is het ook. Maar waarom zou ik als coach zoveel waarde geven voor zo weinig geld? Wel dat is om drie redenen:

 1. Mensen haken bij mijn één-op-één trajecten heel zelden af. Maar als ze dat doen, is het meestal omdat hun budget het niet toelaat. Dat frustreert mij enorm want ik vind dat iedereen die zijn of haar honden wil helpen, dat ook moet kunnen. Ongeacht hoe dik hun portefeuille is. Daarom heb ik heel bewust (en tegen het advies van mijn boekhouder en businesscoach in) de prijs voor dit traject heel laag gezet.

2. Ik deed de afgelopen jaren héél veel ervaring op in cursussen, opleidingen en bij klanten. Mijn expertise ligt absoluut bij angstige, geadopteerde honden. Maar een online cursus, dat is nieuw voor mij. Het zou dus best kunnen dat er in het begin een paar technische uitdagingen zijn. Vandaar dat ik gestart ben met een lage prijs.  

3. Deze cursus is nieuw. Het kan best spannend zijn om op iets in te tekenen waar nog geen honderden reviews voor zijn. Mensen die daar dapper genoeg voor zijn, wil ik graag belonen met een lage aankoopprijs. 

Klaar om te starten?

Traject ter waarde van 375 euro

Nu voor

Eenmalige betaling van 195 euro
Of zes maandelijkse betalingen van 35 euro

ONMIDDELIJK

Toegang tot de online hondenschool
Videolessen
Invulboek
Groepscoaching
Online community

Na je aankoop ontvang je een bevestiging. Daarin staan je inloggevens en een link naar de audiocursus. 

DISCLAIMER: Sommige buitenlandse honden hebben meer gespecialiseerde hulp en zelfs medicatie nodig. Als je merkt dat dit programma te weinig effect heeft op je hond, neem dan contact op dan kijken we samen wat je hond nodig heeft.  

Gratis introductiebabbel

Je wil weten wat Honden in Nesten voor jou en je gezin kan betekenen? Je weet niet goed welk traject het beste bij jullie past? Je weet graag even van tevoren met wie je in zee gaat? Je wil graag meer weten over mijn manier van werken?

Boek dan een gratis introductiebabbel.

 • Duur: 30 minuten
 • Telefonisch
 • Boek zelf via de agenda, wanneer het jou uitkomt
 • Neem de tijd om jouw probleem uit de doeken te doen
 • De kans om al je vragen te stellen over mijn manier van werken
 • Je krijgt vrijblijvend een traject aangeraden dat het beste bij de uitdaging van jouw gezin past

De Honden in Nesten Community