Pas op, hij bijt!
Lesdag agressie bij honden 

Zaterdag 25 mei 2024, Zwevegem, West-Vlaanderen 

Lesdag over agressie, angst en bijtgedrag bij honden en hoe ermee om te gaan 

Over de lesdag

  Omgaan met agressie bij honden 

Vraag jij je af waarom honden soms grommen of zelfs bijten? Wat moet je doen in die situatie? Hoe zorg je ervoor dat het jouw hond niet overkomt? Wat als het toch gebeurt? En wat kan je doen als je als dierenarts, vrijwilliger in het dierenasiel, lesgever in de hondenschool of trimster een agressieve hond tegenkomt? Deze en nog veel meer vragen over agressie beantwoorden we op de Lesdag Pas op, hij bijt!  – Agressie bij honden

Voor wie?

Je hebt zelf een hond die snapt, gromt of bijt

Je werkt met honden die agressief gedrag kunnen vertonen

 

Waar?

Bekaertstraat 4
8550 Zwevegem

Wanneer?

Zaterdag 25 mei 2024
van 09.00 tot 16.30 uur

Inhoud van de lesdag

Vanuit connectie 

Naar schatting worden er elk jaar enkele duizenden honden geëuthanaseerd vanwege agressie. Grommen of happen betekent voor veel honden het einde. Maar dat hoeft niet zo te zijn. 

Tijdens de lesdag leer jij:

  • Waarom honden agressief kunnen zijn
  • Welke soorten agressie er zijn
  • Welke emoties er achter agressie bij honden liggen  
  • Hoe je agressie kan voorkomen
  • Correct reageren als een hond toch bijt 
  • Omgaan met risicosituaties (in de hondenschool, op de trimtafel, bij de dierenarts,…)
  • De veiligheid van mens en hond waarborgen 

 

 

Day(s)

:

Hour(s)

:

Minute(s)

:

Second(s)

Over de lesgever

Annelies Nollet van Honden in Nesten 

Annelies Nollet is al zeven jaar gedragstherapeut voor honden. Toen haar eigen hond begon met bijten kreeg ze het advies om haar te laten inslapen. Niet tevreden met zo een kortzichtige oplossing besloot ze zelf op zoek te gaan naar een beter alternatief. 

Zeven jaar studeren in binnen- en buitenland leidde tot een specialisatie in honden met trauma’s, angsten en agressief gedrag.  Annelies begeleidde ondertussen al meer dan 200 klanten met een hond met een agressieprobleem. Tijdens de lesdag op 25 mei deelt ze de succesvolle methode die ze daarvoor gebruikt. 

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte

Empathisch, praktisch, efficiënt, zo kan ik de aanpak van Annelies samenvatten. Ze vertrekt van de verhalen van de verzorgers en geeft concrete tips om via gedragsverandering bij de verzorgers een gedragswijziging bij de hond teweeg te brengen. Al doende beseft men dat “hij bijt zonder de minste aanleiding” niet klopt. Je leert je hond lezen. Je gaat naar jezelf kijken. Je leert situaties herkennen en vermijden. Je leert de 10 geboden voor een vreedzaam samenzijn.

Ingrid G, Verzorger van een hond met agressie

Doe mee!

Schrijf je in voor de lesdag

Kies voor een betere band met je hond, zonder angst of agressie. Kom niet meer voor verassingen te staan tijdens je (vrijwilligers)werk en leer de veiligheid van mens en hond waarborgen.