Hondenschool

Waar elke hond welkom is

In de hondenschool van Honden in Nesten in Beselare leren jij en je hond:

 • De basiscommando’s zoals zit, lig, komen…
 • Hoe je je hond iets kan aanleren op een leuke manier
 • Hoe je moet reageren als je hond iets doet dat niet mag
 • Een goede band opbouwen met je hond
 • Omgaan met andere honden
 • Andere leuke dingen zoals watergewenning, speuren en rustig wandelen aan de lijn

“zet de eerste stap naar een betere band met je hond”

Een hondenschool maar toch een beetje anders

De nadruk in de lessen ligt altijd op de connectie met je hond. Er zijn nooit meer dan drie deelnemers per les. Starten doen we steeds rustig met 5 minuten hondenmassage. Daarna leert je hond de basiscommando’s op een diervriendelijke en positieve manier. Omgekeerd leer jij ook luisteren naar je hond. We werken enkel met beloning, niet met straf.

Lessen voor puppy’s duren 30 minuten, voor oudere honden 45 minuten. Na elke les voorzie ik 15 minuten voor vragen over de inhoud van de les en eventuele vragen over de opvoeding van je hond.

Eerst rust, dan de rest

De lessen gaan door in een rustige, bosrijke omgeving. Honden en baasjes kunnen ten allen tijde afstand houden van elkaar. De lessen overlappen niet, dus kleine pups lopen geen volwassen honden tegen het lijf en omgekeerd.

Anders dan in de traditionele hondenschool komen ook watergewenning, hondenmassage, de basis speuren en rustig wandelen aan de leiband aan bod.

Omdat er maximum drie deelnemers zijn, kan elke hond tot rust komen en leren op zijn eigen tempo. De lessen zijn heel geschikt voor honden die snel overprikkeld raken. Er is persoonlijke aandacht voor iedereen van een ervaren lesgever. We oordelen niet en steunen elkaar.

 Praktisch

De eerstvolgende reeks start op zondag 26 mei 2024 

De reeks bestaat uit tien lessen, je schrijft meteen in voor de hele reeks

Locatie: Vijverbos 100 in Beselare
Maximum drie deelnemers per reeks.
Eén begeleider per hond (min 14 jaar)
Kostprijs: 249 euro

De groepen zijn als volgt verdeeld

09.00 uur – 09.45 uur – Puppy’s (3 tot 10 maanden)
10.00 uur – 10.45 uur – Pubers (10 tot 24 maanden)
11.15 uur – 12.00 uur – Volwassen honden (vanaf 2 jaar)
12.15 uur – 13.00 uur – EXTRA LES – Puppy’s (3 tot 10 maanden)

 

Voor iedereen die:

 • Iets leuk wil doen met zijn of haar hond
 • Geen waarde hecht aan wedstrijden of diploma’s
 • Wil dat zijn hond gehoorzaamd uit enthousiasme en niet vanuit angst
 • Een goede band wil opbouwen met zijn hond
 • Wil werken op een positieve manier zonder straffen of pijn doen

Opgelet!

Kampt je hond echt met een gedragsprobleem zoals bijten, uitvallen aan de lijn, niet alleen thuis kunnen zijn, plassen in huis, dingen kapot maken, angst voor mensen of voorwerpen,… Dan zou het kunnen dat de hondenschool niet de juiste plaats voor jou is. Wil je graag weten hoe ik kan helpen? Boek dan even helemaal gratis en zonder verplichtingen een telefonische introductiebabbel (30 min). Dan neem ik de tijd om naar jouw verhaal te luisteren en zoeken we samen naar een oplossing.

!

Sky is een Amerikaanse Stafford die ze op sommige hondenscholen niet zo graag zien komen. Hier werd ze toch met open armen ontvangen en ook juist hierdoor maakte ze reuzensprongen vooruit. Op Sky haar tempo werden haar heel mooie dingen aangeleerd door het belonen en niet door het straffen voor wat ze deed. Deze positieve benadering past perfect in wat wij zoeken in een hondenschool.

Sky en Michael

Dankzij de lessen bij Annelies heeft Dite niet alleen meer vertrouwen in mij maar ook in zichzelf. Dite heeft eindelijk een plek gevonden waar ze zichzelf mag zijn. De angst en onzekerheid maken stap voor stap plaats voor meer rust en vrolijkheid. Geen druk en verplichtingen, alleen veel plezier en op maat van je hond. Ook de tips en het vertrouwen van Annelies in jou als verzorger, geven je dat extra duwtje in de rug om ook thuis verder aan de slag te gaan.

Nele en Dite

Honden in Nesten is geen typische hondenschool met regeltjes en ongeschreven wetten. Wel is het de ideale plaats om uw hond (ons Sterre is heel gevoelig) beter te leren begrijpen en daardoor een betere band te ontwikkelen. We zijn bij Annelies in goede handen.

Peter en Sterre

Annelies is iemand die echt graag honden ziet en mensen probeert te helpen, ook in moeilijke situaties voor dier en mens. Alles begint met elkaar begrijpen en aanvoelen en dat heeft ze wonderbaarlijk onder de knie. Dit was een bijzonder leuke ervaring voor Angel en mij. De persoonlijke aanpak is iets dat je nog maar zelden ziet op drukke hondenscholen.

Diego en Angel

Over

Ik ben Annelies, de drijvende kracht achter Honden in Nesten. Mijn Azerbeidzjaanse straathond Kibo en ik zijn ondertussen al sinds 2017 een team. Kibo was een heel angstige hond toen ze als puppy aankwam in ons land. Dat uitte zich onder andere in blaffen, grommen, bijten, trekken aan de lijn en in agressie.

Na verschillende adviezen om haar te laten inslapen, haalde ik zelf mijn diploma gedragstherapeut. Nu help ik al verschillende jaren geadopteerde en getraumatiseerde honden en hun verzorgers. Ik help je om meer inzicht te krijgen in het gedrag van je hond en een betere band met hem of haar op te bouwen.

Gratis introductiebabbel

Je wil weten wat Honden in Nesten voor jou en je gezin kan betekenen? Je weet niet goed welk traject het beste bij jullie past? Je weet graag even van tevoren met wie je in zee gaat? Je wil graag meer weten over mijn manier van werken?

Boek dan een gratis introductiebabbel.

 • Duur: 30 minuten
 • Telefonisch
 • Boek zelf via de agenda, wanneer het jou uitkomt
 • Neem de tijd om jouw probleem uit de doeken te doen
 • De kans om al je vragen te stellen over mijn manier van werken
 • Je krijgt vrijblijvend een traject aangeraden dat het beste bij de uitdaging van jouw gezin past

De Honden in Nesten Community